Met deze tips verhoog je de duurzaamheid van jouw padelracket!

Een padelracket is een natuurlijk gebruiksvoorwerp; er komen krassen op, eventueel hier en daar een beschadiging en het blad slijt naarmate je er vaker mee speelt. Na verloop van tijd zal je racket aan vervanging toe zijn. Klinkt allemaal logisch. Toch zijn er verschillende manieren waardoor je racket langer meegaat. In dit artikel geven we jou 6 tips om de duurzaamheid van jouw padelracket te verhogen.

Tip 1: Laat je padelracket altijd drogen

In Europa, maar zeker hier in Nederland en België, komt het regelmatig voor dat er buiten in regenachtige, vochtige -en koude omstandigheden gespeeld wordt. Padelrackets, die van origine gemaakt zijn om in warme en droge omstandigheden te spelen, kunnen hier niet goed tegen. Mocht dit toch voorkomen, laat je racket dan altijd eerst goed drogen voordat deze terug wordt gestopt in de tas of hoes. De kern van het racket blijft anders vochtig wat de duurzaamheid van je padelracket negatief beïnvloedt.

Tip 2: Speel ten alle tijden met padelballen

Het klinkt heel logisch, maar toch zien we vaak dat er met tennisballen gespeeld wordt. Hoewel tennisballen en padelballen veel op elkaar lijken zijn tennisballen, vanwege de hogere interne druk, absoluut niet geschikt om mee te padellen. Ook dit zal de duurzaamheid van je racket negatief beïnvloeden. In het artikelWat is het verschil tussen een tennisbal en padelbal? leggen we je het verder uit. 

Tip 3: Tik na het vieren van een punt niet met de rackets tegen elkaar

Samen een gescoord punt vieren? Dat juichen wij alleen maar toe. Doe dit alleen niet door met de rackets tegen elkaar te tikken. Hierdoor ontstaan (on)zichtbare scheuren in de kern waardoor het racket uiteindelijk verder zal scheuren. Ditzelfde geldt ook voor het uitkloppen van je schoenen met je padelracket.

Tip 4: Raap ballen op met je hand en niet met je racket

We zien het veelal gebeuren bij padellers die voorheen getennist hebben; een bal oprapen door met het racket op de bal te slaan, zodat deze opstuitert en opgevangen kan worden. Ons advies is om de bal gewoon met de hand op te rapen. Je loopt niet alleen de kans dat een gedeelte van je racket de grond raakt maar ook het opspringende zand gaat in de kern en tussen het racketblad zitten. Geen pretje voor je padelracket.

Het glas of hekwerk raken dat overkomt ons allemaal wel een keer. Schade die hierdoor ontstaat valt helaas niet onder de garantie. Gebruik daarom beschermingsmateriaal op de bovenzijde van het racket. Een extra beschermlaag kan helpen de levensduur van het racket te verlengen. Wij bieden deze beschermtape aan op onze website, onder padelaccessoires of bekijk de onderstaande producten.

Tip 6: Kies een racket dat bij je speelstijl en lichaamsbouw past

Er zijn veel padelrackets op de markt verschillend in bladvorm, gewicht en materiaal. Dit laatste is erg belangrijk om rekening mee te houden in relatie tot de duurzaamheid van je racket. Rackets uit het onderbouw segment zijn vaak van fiberglas gemaakt. Binnen het fiberglas-segment heb je verschillende hardheden maar gesteld kan worden is dat fiberglas minder sterk is en rackets daardoor goedkoper. Voor beginnende padelspelers, zonder enige balsportervaring, is dit geen probleem. Ben je echter een krachtige persoon die met veel power slaat of een ervaren tennisser, dan is ons advies om tenminste een padelracket te kiezen van meerlaags fiberglas of van grafiet. Deze rackets zullen in aanschaf vaak iets duurder zijn dan enkellaags fiberglas maar je hoogstwaarschijnlijk langer plezier geven. Meer weten over het verschil in padelrackets en welke het beste bij je past? Lees dan het artikel 'Hoe kies je het juiste padelracket?'.

Product toegevoegd om te vergelijken