Tennisgrips


KCtennis.nl heeft een diverse keuze aan tennisgrips van merken zoals Babolat, Dunlop en Head. Alle merken hebben verschillende basisgrips en overgrips. Alle tennisracket grips hebben andere kenmerken, zo zorgt de een voor een kleverige grip en de ander voor absorptie van vocht.

Basisgrip

De basisgrip vormt de verbinding tussen racket en hand. Het helpt je om de stuurkracht zo exact mogelijk op het racket over te brengen. Een basisgrip geeft een hoge vibratiedemping 20-30%, absorbeert vocht en biedt een maximum een gevoel voor optimale controle.

Overgrip

De overgrip is de beste oplossing om een optimale grip, controle en sturing te blijven behouden en verlengt de duurzaamheid van de basisgrip. De overgrip heeft de zelfde functie als de bovenlaag van een basisgrip. Echter een overgrip heeft specifiekere eigenschappen en kan dus voor meer grip en vochtregulatie zorgen.

Grip tennisracket vervangen

De grip van een tennisracket vervangen kan je eenvoudig zelf doen. Bij een basisgrip vervangen is het van belang dat je de oude resten goed verwijdert. Bij het vervangen van een tennisracket grip is het van belang dat je in de juiste richting draait. Linkshandige spelers moeten namelijk de grip linksom draaien en rechtshandige spelers rechtsom. Een overgrip vervangen gaat op dezelfde manier als een basis grip vervangen.

Tennis grip kopen

Via www.kctennis.nl kan je eenvoudig tennisgrips kopen. Wanneer je voor meer dan 69 euro bestelt, krijg je van ons de verzendkosten cadeau. Heb je je tennis grip voor 17.00 uur besteld? Dan is jouw ideale tennisgrip morgen al in huis!

Product toegevoegd om te vergelijken