Tennissnaren


KCtennis & padel heeft een zeer ruim assortiment aan tennissnaren. Wij hebben zeer scherpe prijzen voor snaren van Babolat, Head, Wilson, Solinco en overige merken. Daarnaast hebben we zeer aantrekkelijke snarenpakketten om de tennissnaren van Novomatch, RAB, Polyfibre, Weiss Cannon en Sportastic te leren kennen.

Soorten tennissnaren (materialen)

Er zijn twee type tennissnaren, darmsnaren en synthetische tennissnaren. Onder synthetische snaren vallen nylon snaren, multifilament snaren, polyester snaren en titanium snaren. De verschillende snaren zijn geschikt voor:

  • Darm = meest comfortabel/wedstrijdspeler
  • Nylon = alternatief voor clubspeler/recreant
  • Polyester = sterk/levensduur/wedstrijdspeler
  • Multifilament = comfortabel/alle spelers
  • Titanium = gebaseerd op nylon en multifilament snaren, echter beter geschikt tegen UV-straling en slijtage.

De juiste tennissnaar kiezen

Tennissnaren zijn er in verschillende soorten diktes. Het is van belang om de juiste dikte te kiezen bij jouw speltype en tennisrackets. Er zijn dunne tennissnaren, medium snaren en dikke snaren. Over het algemeen geldt dat polyester snaren iets sterker zijn dan de andere synthetische snaren. 

Voor synthetische snaren gelden de volgende kenmerken: 

  • Dunnere snaren: 1,20 tot 1,25mm. Geven de hoogste balversnelling met minder duurzaamheid van de speler die hard slaat. De beste keuze voor spelers die op zoek zijn naar veel balgevoel.

  • Medium snaren: 1,27 tot 1,32 mm. Voor het beste compromis tussen balversnelling, balgevoel en duurzaamheid.

  • Dikke snaren: meer dan 1,34 mm. Voor een extreme duurzaamheid. De prestatie is beperkt en deze snaren zijn daarom vooral geschikt voor spelers die veel snaren verbruiken.

Voor polyester snaren gelden de volgende kenmerken: 

Polyester snaren beginnen met een dikte van 1.10mm, dit is een geschikte snaar voor spelers die met veel balgevoel willen spelen. De dikte van polyester snaren is maximaal bij een dikte van 1.40mm, deze dikte is geschikt voor de speler die snel zijn bespanning kapot slaat en op zoek is naar een stevige en duurzame snaar. 

Wil je meer weten over welke tennissnaar voor jou geschikt is, kijk dan bij hoe kies ik de juiste tennissnaar?

Tennissnaren kopen

Via www.kctennis.nl kan je eenvoudig tennissnaren kopen. Wanneer je voor meer dan 69 euro bestelt, krijg je van ons de verzendkosten cadeau. Heb je je tennissnaren voor 17.00 uur besteld? Dan is jouw ideale tennissnaar morgen al in huis!

Product toegevoegd om te vergelijken