Hoe kies ik de juiste gripmaat bij een Tennisracket?

Waarom is de juiste gripmaat belangrijk?

De juiste gripmaat is erg belangrijk bij de keuze van het juiste racket. Het is belangrijk dat je tennisracket lekker in je hand ligt, je hebt deze tenslotte de hele tijd vast.Bij een te dikke of te dunne grip ga je knijpen in je racket, dit heeft impact op je onderarmspieren en daarmee vergroot je de kans op blessures. Bijvoorbeeld arm en/of elleboog blessures.
Bij de meeste rackets heb je een keuze uit 5 verschillende gripmaten. Hoe hoger het getal, hoe dikker de grip is.
Er zijn 3 algemene methodes om de geschikte gripmaat te bepalen:

Methode 1:

Houd je racket vast in de normale Eastern Forehand grip (geef je racket als het ware een hand) waarbij het blad volledig verticaal staat. Leg je duim bovenop het handvat. Bij de juiste gripmaat moet je bij deze houding de wijsvinger van je andere hand in de ruimte kunnen verplaatsen tussen je ringvinger en de palm van je hand waarmee je je racket vasthoudt. Indien er niet genoeg plaats is, betekent dit dat de grip te klein is. Indien er ruimte over is dan is de grip te groot.

Methode 2:

Meet de afstand tussen de onderste verticale huidplooi in de palm van je hand en het topje van je middelvinger, gemeten tussen je ringvinger en je middelvinger. Deze maat reken je om in inches en je vindt de juiste gripmaat (of kijk in onderstaande tabel). Wanneer de afstand tussen de 2 gripmaten valt, kan je het beste kiezen voor de kleinste gripmaat van die twee.

*Gripmaat L00 en L0 zijn junior maten.

Methode 3:

Klik op deze link en print de afbeelding uit op A4 formaat. Door je hand op de afbeelding te leggen kan je eenvoudig de juiste gripmaat aflezen.

Product toegevoegd om te vergelijken