HEAD EXTREME ONE - HÉT UNIEKE PADELRACKET VAN 2023

Had jij ooit verwacht een padelracket te zien met slechts één gat in het racketblad? Wij in ieder geval niet. Toch dacht HEAD, een van de meest toonaangevende padelmerken van dit moment, daar anders over. Na lang experimenteren in combinatie met het opzoeken van de grenzen binnen de internationale padelregels heeft HEAD deze maand de HEAD Extreme One gelanceerd. Een state of the art padelracket met slechts één gat in het blad. Hieronder gaan wij dieper in op de eigenschappen van dit bijzondere racket.

LICHT & POWERVOL

Licht van gewicht van toch powervol. Dat lijkt haast een onmogelijke combinatie, toch? Een zwaarder racket heeft tenslotte, door de hoeveelheid massa, meer power dan een lichter racket. Toch heeft HEAD het voor elkaar gekregen om beide componenten te integreren in een padelracket.

De HEAD Extreme One heeft een diamant-vormig blad met een sweetspot (ideale plek om de bal te raken) dat hoger in het blad zit. Dit in combinatie met een hoger balanspunt zorgt voor extreem veel power. Toch weegt het racket slechts 345 gram waardoor de Extreme One behoort tot de categorie lichtere padelrackets. Het lichte gewicht zorgt voor super veel manoeuvreerbaarheid en comfort. Kortom, met de HEAD Extreme One ben je snel en ongelofelijk powervol!

AERODYNAMISCH

Een padelracket is voorzien van gaten om het bewegen makkelijker te maken. Bij het verplaatsen van het racket helpen de gaten de luchtweerstand te verminderen waardoor het aerodynamischer wordt. Dat zou betekenen dat een racket dat slechts één gat heeft minder aerodynamisch is en je meer moeite ervaart bij het zwaaien van het racket. Dit is bij de HEAD Extreme One niet het geval. Na lang experimenteren en testen met verschillende materialen en vormen heeft HEAD een compact frame weten te maken dat zelfs een betere aerodynamica heeft dan een gemiddeld padelracket met diverse gaten.

Mocht je jezelf afvragen waarom HEAD dan niet ook dat ene gat heeft weggelaten. Dat heeft te maken met de International Padel Federation spelregels te maken, die stellen dat een padelracket minimaal één gat dient te hebben.

DUURZAAMHEID

Het racketblad is, mits je frame niet in aanraking komt met harde objecten, de meest kwetsbare plek van een padelracket. Wanneer je regelmatig padelt zal het blad na verloop van tijd slijten en ontstaan er scheuren tussen de gaten. Hoe minder gaten in het blad hoe duurzamer. Daarnaast beschikt de HEAD Extreme One over een doorzichtig 12K carbon racketoppervalk wat het racket nog sterker en duurzamer maakt.

HEAD beschouwt daarom de Extreme One als een absolute verbetering in termen van een verbeterde levensduur tegen slijtage en breuken.

TECHNOLOGIEËN

De HEAD Extreme One is uitgerust met verschillende technologieën die bijdrage aan een prettig speelgevoel. Allereerst de Auxetic-technologie, dat zorgt voor extra kracht en een sensationeel speelgevoel tijdens het raakmoment. Daarnaast beschikt dit racket over een Soft Buttcap-systeem dat vervelende trillingen dempt en je minder kans hebt op nare blessures. Tot slot is de Extreme One afgewerkt met Extreme Spin. Dit is een ronde, ruwe structuur op het racketblad wat de spinmogelijkheid vermenigvuldigt. Dit betekent dat je je ballen meer effect kunt meegeven waardoor ze lager blijven en moeilijker te pareren voor je tegenstander.

TECHNOLOGIEËN

  • VORM:                  Diamant
  • GEWICHT:            345 gram
  • BLADGROOTTE:  494 cm2
  • BALANS:               Hoog (275mm)
  • FRAME DIKTE:     38mm
  • TECHNOLOGIËEN: Auxetic, Power Foam, Graphene Inside, Optimized Sweetspot, Soft Buttcap, Smart Bridge, Tailored Frame, Anti Shock Skin Padel

HEAD EXTREME PADELCOLLECTIE

De Extreme One maakt onderdeel uit van de nieuwe HEAD Extreme padelcollectie. Deze serie staat voor extreme power met behoud van comfort. De serie bestaat uit vier frames: Extreme OneExtreme Pro (hoogste gewicht, gevorderde spelers), Extreme Motion (lager gewicht dan de Pro, gemiddeld tot gevorderde spelers), Extreme Elite (Allround powerracket, gemiddeld niveau spelers). Bekijk alle modellen hieronder.

Product toegevoegd om te vergelijken