Babolat Pure Strike 100

  Inschrijven nieuwsbrief

  Babolat Pure Strike 100

  Op voorraad
  € 114,95
  Inclusief belasting Direct Leverbaar

  Bij bestelling van dit product ontvang je 11 matchpoints. Deze matchpoints zijn goed voor € 3,30 korting bij een volgende bestelling.

  Actie: de Babolat Pure Strike 100 wordt gratis bespannen, indien gewenst, met snaar naar keuze

  De Babolat Pure Strike 100 is afkomstig uit de Pure strike serie van Babolat. Onder andere spelers als Dominic Thiem spelen met dit racket! Dit racket is geschikt voor de aanvallende speler. Deze rackets bieden uitstekende controle met een ultiem gevoel.

   

  Gripmaat
  • L2 (4 1/4)
  • L3 (4 3/8)
  • L4 (4 1/2)
  • L5 (4 5/8)
  2 Items

  Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder. Heb je een vraag buiten onze openingstijden dan is het verstandiger om gebruik te maken van het contactformulier.

  Bespanservice


   

  Babolat Pure Strike 100

  De Babolat Pure Strike 100 is afkomstig uit de Pure strike serie van Babolat. Onder andere spelers als Dominic Thiem spelen met dit racket! Dit racket is geschikt voor de aanvallende speler. Deze rackets bieden uitstekende controle met een ultiem gevoel.

  Dit racket maakt gebruik van de Control Frame technologie, dit biedt het racket maximale controle. Daarnaast maakt dit racket gebruik van de C2 Pure Feel technologie. Dit dempingsysteem zorgt voor een perfect gevoel bij het slaan van de bal!

  Specificaties van de Babolat Pure Strike 100:
  Materiaal : Grafiet
  Bladgrootte : 645 cm2 /100 sq in
  Snarenpatroon: 16x19
  Gewicht (onbespannen): 300 g (317g bespannen)
  Balans (onbespannen): 320 mm (bespannen: 330mm)
  Stijfheid : 69 RA
  Lengte : 68,5 cm
  Swingweight: 314
  Powerlevel :Laag/Gemiddeld
  Type slag : Gemiddeld /Lang
  Doelgroep: Senioren
  Type speler: Allround
  Type racket: power en controle

   
     

  Merk
  Babolat
  Bladgrootte
  100
  100in² - 103in²
  Gewicht (zonder bespanning)
  296g - 305g
  300g
  Balanspunt (zonder bespanning)
  316mm - 325mm
  320
  Snarenpatroon
  16*19
  Swingweight
  314
  Doelgroep
  Volwassenen
  Niveau Speler
  Gemiddeld
  Bespannen vanuit fabriek
  Nee
  Geleverd met beschermhoes
  Nee
  Adviesprijs
  € 219,95
  Type racket
  Controle
  Power
  3324921725062
  2 Items
  3324921725062

  1875

  Babolat maakt z'n entrée op de baan

  De firma Babolat & Monnier was gespecialiseerd in de verwerking van natuurlijke darm (voor worsten, chirurgische draad, muzieksnaren, hand- en kruisbogen). Onder leiding van Pierre Babolat vindt ze de eerste snaren uit voor rackets. Ook die zijn van natuurlijke darm. Het begint met snaren voor badmintonrackets. En een jaar nadat Walter Clopton Wingfield de spelregels opstelde voor tennis, verschijnen al de eerste snaren van Babolat voor tennisrackets.

  Babolat wordt het eerste bedrijf dat zich specialiseert in racketsporten. Het begin van een avontuur in de sport...

  1925

  Babolat VS, eerste winnende slag

  Na eerst darmen gebruikt te hebben van schapen en daarna van koeien, werkt Babolat aan een duurzaam alternatief om te voldoen aan de eisen (meer spanning en dunnere snaren) van de eerste tenniskampioenen. In 1925 creëert Albert die zijn vader opvolgde de referentie VS. Een natuurlijke, revolutionaire snaar, die beroemd wordt door de fameuze Franse tennismusketiers (Jean Borotra, Jacques Brugnon, René Lacoste en Henri Cochet) en Suzanne Lenglen. Bijna 100 jaar later is VS een wereldreferentie: meer dan 100 grand slams worden gewonnen door kampioenen met rackets waarop Babolat VS-snaren zitten.

  Jaren 50

  De wereld als speelveld

  Tennis is ondertussen een wereldfenomeen geworden. Paul Babolat is zich ervan bewust dat het belangrijk is om overal aanwezig te zijn waar tennis gespeeld wordt. Hij structureert het internationale distributienetwerk voor de producten van het merk. Het effect is meteen duidelijk. Babolat raak snel bekend bij spelers in de hele wereld: Argentinië, Duitsland, Italië, Verenigde Staten, Scandinavië, Oost-Europa, Australië, Japan ...

  1955

  Advantage Babolat

  Als bevoorrecht getuige van de evolutie van het tennis en om aan het aanbod te voldoen, blijft Paul Babolat innoveren om de spelers steeds beter aangepast en toegankelijk materiaal aan te bieden. Hij creëert de Elascord, de eerste synthetische snaar van het merk (van nylon).

  Jaren 60

  Break Babolat

  De jaren 60 zijn een keerpunt in de geschiedenis van Babolat dat een complete lijn accessoires voor racketframes ontwikkelt: leren of synthetische grips voor het handvat en Babolvernis om de darmsnaren te beschermen. Het succes wordt zo groot dat er een nieuw werkwoord ontstaat in de sporttaal: 'baboliseren'. Als je darmsnaren 'gebaboliseerd' hebt, moet je het houten racket onder spanning houden.

  1981 - 1982

  Babolat boost zijn spel

  In het begin van de jaren 80 volgen de innovaties elkaar snel op. Eerst is er de lancering van de eerste elektrische bespanningsmachine, de Cordynel. Daarna presenteert het merk de Elastocross, een accessoire dat het gemakkelijker maakt om de snaren te herpositioneren, wat de levensduur van de besnaringbespanning verlengt. Dan volgt de opstart van het 'Competitieteam', een team mensen die uitzonderlijke rackets voorbereiden en professionele spelers en speelsters begeleiden op toernooien in de hele wereld. Dat team garandeert topservice op het niveau van de eisen van het circuit in badminton, tennis en zelfs squash. Jahangir Kahn domineert dan de squashwereld met zijn VS-snaren.

  1992

  Nog een stap vooruit

  Het competitieve en innoverende familiebedrijf dat sinds een jaar wordt geleid door Pierre Babolat, drukt zijn stempel op de wereldmarkt met de lancering van synthetische multifilamentsnaren (VX, le muscle). Een sterk en stevig topproduct dat meteen goed scoort bij de spelers.


  Een nieuwe overwinning

  Babolat innoveert door het RDC op te richten (Racket Diagnostic Center). Een professionele tool voor een perfecte diagnose van het racket en de snaren in minder dan 2 minuten. Hetzelfde jaar wordt badminton een Olympische discipline op de Spelen van Barcelona. Daar spelen verschillende atleten badminton en tennis met VS-bespanning van Babolat.

  1994

  Het spel op een keerpunt

  Het jaar 1994 markeert een keerpunt in de geschiedenis van het merk. Na meer dan een eeuw in de wereld van snaren en racketaccessoires lanceert Babolat zijn eerste assortiment tennisframes. Met de creatie van een compleet assortiment, waaronder de Pure Drive, wordt Pierre Babolat de uitvinder van een buitengewoon racket, dat algauw in de hele wereld synoniem wordt van een nieuwe speelstijl. De nieuwe rackets worden eerst gelanceerd in Frankrijk en snel daarna komen ze ook op de markt in Spanje (1995), Italië (1996), Oostenrijk (1997) en Duitsland (1998). Daarna volgt de hele wereldmarkt, met Japan in 1999 en de Verenigde Staten in 2000. Sindsdien is de Pure Drive een icoon, wereldwijd het meest verkochte racket.

  1998

  De eerste Grand Slam met het nieuwe racket

  Met zijn blauwe racket, de Pure Drive, domineert Carlos Moya het gravelseizoen met successen in Monaco, Rome en vooral Roland Garros. De Spanjaard behaalt de allereerste grandslamtitel met een racket van Babolat. In maart 1999 wordt hij nummer 1 van de wereld. Ook de twee winnaars bij de junioren, Fernando Gonzalez (CHI) en Kim Clijsters (BEL), spelen met rackets van Babolat en groeien even later uit tot grote kampioenen en publiekstrekkers. Na meer dan 100 Grand Slams met Babolatsnaren, markeren de overwinningen van de Babolatframes een nieuw tijdperk voor het merk.

  2000

  Padel, we spelen dubbelspel

  Babolat is en blijft altijd op zoek naar nieuwe trends in de racketsport en ziet uit Spanje, Midden- en Zuid-Amerika een neefje opduiken van tennis: padel. Ook voor padel creëert het merk zijn eerste racket bovenop de accessoires die er al waren en surft Babolat mee op de golf van succes van die groeiende sport.
  Tegelijk wordt voor badminton en tennis Sensor ontwikkeld, een nieuw assortiment ultraprecieze bespanningsmachines.

  2001

  De kleine gele bal

  En ook in 2001 doet de expertise van Babolat zich weer gelden. Dat jaar lanceert het merk zijn tennisballen. Een nieuwe mijlpaal in het engagement voor atleten, clubs en toernooien in de hele wereld.

  2003

  Voetenwerk

  Onder impuls van Eric Babolat lanceert Babolat zijn eerste tennisschoenen. Dat gebeurt in een partnership met het beroemde Franse merk Michelin, wereldexpert in contact van rubber met de grond. De samenwerking van de twee specialisten op hun terrein garandeert onmiskenbare technische topkwaliteit van de producten. Ook het eerste textielgamma van Babolat komt uit om sportliefhebbers helemaal uit te rusten op de terreinen van de clubs. Vanaf nu biedt Babolat een complete uitrusting voor badminton-, tennis- en padelspelers.

  Tegelijk met de schoenen en het textiel blijft Babolat verder innoveren in tennisframes. Het presenteert het racket dat aerodynamisch aangepast is aan het moderne tennis: de Babolat Aeropro Drive.
  Andy Roddick (USA) en Kim Clijsters (BEL) worden de nummers 1 van de wereldranglijsten van ATP en WTA met hun racket Babolat Pure Drive, een primeur voor één en hetzelfde merk in de geschiedenis van het tennis.

  2005

  Nadal, een buitengewone kampioen maakt z'n entrée

  De jonge Spanjaard Rafael Nadal speelt al vanaf zijn 9 jaar met een kader en met snaren van Babolat. Als hij amper 19 jaar is, haalt hij zijn eerste grandslamtitel binnen, op Roland Garros, met het racket Babolat Aeropro Drive dat speciaal ontworpen is om zijn extreme lift te ondersteunen.

  Andy Roddick, Amerikaans nummer 1 in tennis, kiest voor de schoenen Babolat Propulse, het racket Pure Drive en de hybride besnaring Pro Hurricane Tour & VS waarmee hij het record breekt van de opslagsnelheid: 249 km/u !

  2010

  Innovatie en overwinningen in tennis

  Nu RPM Blast, de nieuwe bespanning voor tennisrackets, de hele tennisclubwereld verovert, laten de spelers van het Team Pro Babolat het merk schitteren in internationale competities: Rafa Nadal (ESP) en Francesca Schiavone (ITA) winnen Roland Garros, de Mallorcaan wint ook de US Open, en dat doet ook de Belgische Kim Clijsters bij haar come-back op de baan. De innoverende frames en snaren van Babolat winnen op het allerhoogste niveau.

  2013

  2 merken schrijven de geschiedenis van het tennis vanaf zijn ontstaan

  1875 Babolat vindt de tennissnaren uit bij de geboorte van de sport. 1877 de eerste Championships van Wimbledon worden gehouden.

  Met hun innovatietraditie blijven zowel Wimbledon als Babolat in de hele wereld en het hele jaar door het beste van zichzelf geven voor de tennisliefhebbers. Geworteld in hun rijke geschiedenis blijven de twee oudste namen in het tennis resoluut gericht op de toekomst! Wimbledon en Babolat bieden spelers een unieke ervaring met hun frames, snaren, schoenen en speciale racketvoorbereiding. Tegelijkertijd verbetert Babolat de snaar in natuurlijke darm met de BT7-technologie. Het merk lanceert de zwarte VS.

  2014

  De tennisracket Babolat Pure Strike komt op de court

  Babolat lanceert zijn nieuwe racket, de Pure Strike. Innoverend design en nu nóg meer reactievermogen, kracht, controle en precisie voor aanvallende spelers. Naast de Pure Drive (kracht en polyvalentie) en de Pure Aero (kracht en spin) vestigt de Pure Strike zich als 3e racketpijler van het merk.

  2017

  Rafa buitenaards

  Gewapend met zijn fameuze Babolat Pure Aero met de snaren Babolat RPM Blast presteert Rafa Nadal het om voor de tiende keer Roland Garros te winnen! De Spanjaard wordt de eerste speler in het Open-tijdperk die tien keer dezelfde grandslamtitel wint. Voor die gelegenheid biedt Babolat een nieuw racket aan in een limited edition, de Pure Aero Decima.

  2019

  Grand cru voor team Babolat

  Nieuwe ongelofelijke prestatie van Rafa Nadal op Roland Garros: zijn 12e titel en zijn 19 grandslamoverwinning. In Padel schittert een andere Spanjaard, Juan Lèbron die nummer 1 wordt van de wereld met zijn Viper Carbon pala, Jet Premura schoenen en zijn Babolat outfit. Babolat sluit 2019 af met twee nummers 1 van de wereld in twee verschillende sporten. Een primeur!

  Babolat nu

  Tennisrackets

  De toprange Babolat tennisrackets zijn onder te verdelen in 3 categorieën.

  Babolat Pure Drive
  Babolat Pure Aero
  Babolat Pure Strike

  Tennissnaren

  Tennistassen

  Babolat Pure Line
  Babolat Pure Strike
  Babolat Expandable
  Babolat Club Line

  Bij de meeste rackets heeft u de keuze uit vijf verschillende gripmaten. De juiste gripmaat is erg belangrijk bij de keuze van het juiste racket. Er zijn drie algemene algemene methodes om de geschikte gripmaat te bepalen:


  1) Houd je racket vast in de normale "Eastern Forehand Grip" waarbij het blad volledige verticaal staat. Leg je duim boven op het handvat. Bij de juiste gripmaat moet je bij deze houding de wijsvinger van je andere hand in de ruimte kunnen plaatsen tussen je ringvinger en de palm van de hand waarmee je het racket vasthoudt. Indien er niet genoeg plaats is betekent dit dat de grip te klein is, indien er ruimte over is dan is de grip te groot.

  Gripmaat1

  2) Meet de afstand tussen de onderste verticale huidplooi in de palm van je hand en het topje van je middelvinger, gemeten tussen je ringvinger en je middelvinger. Deze maat reken je om in inches en je vindt de juiste gripmaat (of kijk in onderstaande tabel). Wanneer de afstand tussen twee gripmaten valt kan je het beste voor de kleinste gripmaat van de twee kiezen.

  Gripmaat opmeten

  Afstand inchAfstand cm.Gripmaat
  3 7/89,84L00 (3 7/8)
  410,16L0 (4)
  4 1/810,47L1 (4 1/8)
  4 1/410,79L2 (4 1/4)
  4 3/811,11L3 (4 3/8)
  4 1/211,43L4 (4 1/2)
  4 5/811,75L5 (4 5/8)

  "L 00" en "L 0" zijn junior maten.


  3) Klik op deze link en print de afbeelding uit op a4 formaat. Door je hand op de afbeelding te leggen kan je eenvoudig de juiste gripmaat aflezen.

  Artikel niet naar wens? Retourneren kan nu super eenvoudig!

  • Het aangekochte product kan binnen 14 dagen zonder opgaaf van redenen geretourneerd worden, ingaande op de dag van ontvangst van het product.
  • Retourneer het product eenvoudig en voordelig via ons retourportaal: kies zelf het gewenste afleverpunt en ontvang binnen enkele minuten het retourlabel. Alle informatie hierover vind u hier.
  • Het volledige bedrag wordt, binnen 5 dagen na ontvangst, aan u terug gestort; ook de eventueel berekende verzendkosten bij de heen-zending.
  Het product kan alleen ongebruikt (en indien mogelijk in originele verpakking) geretourneerd worden. Tennisrackets dienen nieuw en ongebruikt geretourneerd te worden. (U kunt nieuwe rackets dus niet uitproberen en indien ze niet bevallen retourneren!)

  Racket informatie

  Bij alle rackets die op onze website, staan gegevens vermeld die de specifieke racketeigenschappen omschrijven. Hieronder wordt in het kort toegelicht wat al deze gegevens nu precies inhouden.

  Bladgrootte

  De bladgrootte van het racket bepaalt de hoeveelheid power, controle en spelcomfort van een racket. Oversize rackets (102 tot 135 sq.inch) hebben een groot blad en ook een grotere sweetspot voor meer power en speelcomfort. Sweetspot staat voor de ideale plaats om de bal op het racket te raken. Midsize en midplus rackets (85 tot 102 sq.inch) hebben een klein blad en daardoor meer controle. De keuze voor een bepaalde bladgrootte is daarom afhankelijk van de voorkeur van een speler. Vaak kiezen beginnende tennisser voor een groter blad en gevorderde tennissers voor een kleiner blad.

  Gewicht

  Lichtgewicht rackets liggen vaak het prettigst in de hand en zijn goed handelbaar. Nadeel van een licht racket is dat het minder balversnelling, balcontrole en comfort geeft. Om dit te compenseren hebben lichte rackets het balanspunt in de top. Hierdoor kan een speler vaak toch hard genoeg slaan. Wanneer bij een licht racket de bal buiten de sweetspot wordt geraakt, draait het racket sneller om de lengte-as (torsie). Om dit te voorkomen knijpen tennissers vaak meer in hun racket waardoor weer sneller armblessures ontstaan.

  Een zwaarder racket heeft meer power in slag, genereert minder trillingen en heeft een grotere sweetspot. Zwaardere rackets hebben het balanspunt meestal in de steel waardoor deze rackets meer balcontrole hebben.

  Vaak kiezen beginnende tennissers voor lichtgewicht en gevorderde spelers voor zwaardere rackets.

  Op de meeste rackets staat het gewicht vermeld zonder bespanning, deze waarde vind je terug bij de productdetails. Een gemiddelde bespanning weegt 18 gram. Om het totaalgewicht te bepalen pak je het gewicht en tel je daarbij 18 gram op.

  Balanspunt

  Een “topweight” racket heeft meer balversnelling en wordt vaak gekozen door base-line spelers die meer gewicht achter de bal willen zetten. Een “handleweight” racket geeft vaak meer balcontrole en wordt vaak gekozen door "serve and volley" spelers die een snel en wendbaar racket willen. Voor allround spelers is een “even balanced” vaak het meest geschikt.

  Snarenpatroon

  Het snarenpatroon heeft invloed op de speleigenschappen van een tennisracket. Er zijn vele verschillende snarenpatronen, maar het te vereenvoudigen hebben wij ze opgedeeld in 3 verschillende groepen:

  • Fijnmazig (dicht): 18*21, 18*20, 18*19, 16*21
   Een fijnmazig snarenpatroon geeft meer controle, je kunt de bal dan beter plaatsen. Een ander bijkomend voordeel is dat de snaren minder snel stuk gaan.
  • Normaal: 16*20, 16*19, 16*18
   Bij een normaal snarenpatroon heb je een goede verhouding tussen controle, power, duurzaamheid en spinspelgeschiktheid.
  • Grofmazig (open): 14*16, 14*18, 16*15, 16*16
   Een grofmazig snarenpatroon geeft meer power. Doordat de snaren verder uit elkaar staan kunnen de snaren meer bewegen. Dit zorgt ervoor dat je meer met effect kunt spelen (topspin en slice). Nadeel is dat de snaren sneller stuk gaan door de bewegingsvrijheid.

  Swingweight

  Swingweight is een waarde die aangeeft hoe zwaar een racket echt voelt bij een slagbeweging. Een tennisracket met een lage swingweight kun je sneller een slag maken, maar de slag zal minder power bevatten. Een laag swingweight is geschikt voor mensen met een late voorbereiding. Een hoge swingweight maak een langzamere slag, maar met veel power. Een hoge swingweight is geschikt voor mensen met een tijdige voorbereiding en voldoende kracht in hun armen.

  Niveau Speler

  • Beginner: deze rackets zijn geschikt voor mensen die pas zijn begonnen met tennissen.
  • Gemiddeld: deze rackets zijn het meest geschikt voor mensen die al wat langer speler, maar niet fanatiek.
  • Wedstrijdspeler: deze rackets zijn geschikt voor mensen die vaak en fanatiek tennissen.
  • Allround: deze rackets zijn niet specifiek in te delen in 1 van de bovenstaande categorieën. Deze zijn voor alle type spelers geschikt.

  Bespannen vanuit fabriek

  Meestal zijn goedkopere rackets en rackets voor beginners vanuit de fabriek voorbespannen. Deze rackets hebben een snaar met allround tenniseigenschappen en zijn bespannen met een gemiddeld gewicht. Nadeel is dat bij sommige rackets het aanbrengen van de bespanning vanuit de fabriek niet optimaal is gebeurd. Voor het beste resultaat kun je het beste een bespanning kiezen uit onze bespanservice.

  Geleverd met beschermhoes

  Tegenwoordig kiezen fabrikanten er vaak voor om rackets te leveren zonder beschermhoes, omdat veel spelers deze hoes niet gebruiken. Je kunt bij de productdetails zien of een racket met of zonder beschermhoes wordt geleverd. De rackets zonder beschermhoes zijn altijd goed verpakt voor verzending. Mocht je toch heel graag een beschermhoes bij een racket willen hebben kun je contact met ons opnemen.

  Lengte

  Tegenwoordig zijn rackets in verschillende lengtes verkrijgbaar: standaard (68,5 cm) en longbody (71 cm t/m 73 cm) rackets. Door rackets een aantal cm langer te maken krijg je 20% meer power en 13% meer bereik. Nadeel is echter wel dat de balcontrole vermindert en de wendbaarheid van het racket, bijvoorbeeld bij het netspel, minder is.

  Powerlevel

  Waar ben je naar op zoek: meer balversnelling of meer balcontrole. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw racket is dit een belangrijke vraag. Zo wordt er bij alle rackets in deze folder het powerlevel aangegeven met laag, gemiddeld of hoog. Hierbij geldt hoe hoger het powerlevel, des te hoger de balversnelling. Hoe lager het powerlevel des te meer balcontrole.

  Type slag

  • Langzame (korte) slag:
   Dit is een type slag waarbij je maar een korte achterzwaai maakt met een lage armsnelheid, matige centrering en een korte uitzwaai. Vaak wordt gekozen voor een racket met veel power en comfort.
  • Gemiddelde (middellange) slag:
   Dit is een type slag waarbij je maar een middellange achterzwaai maakt met een gemiddelde armsnelheid en een middellange uitzwaai. Vaak wordt gekozen voor een racket met power en controle.
  • Snelle (lange) slag:
   Dit is een type slag waarbij je een lange achterzwaai maakt met een hoge armsnelheid, een precieze centrering en een lange uitzwaai. Vaak wordt gekozen voor een racket met veel controle en precisie.

  Materiaal

  De manier waarop en mate waarin bepaalde materialen in tennisrackets zijn verwerkt, bepalen het gewicht, het powerlevel en de trillingsdemping. Tennisrackets zijn normaal gesproken gemaakt van grafiet (koolstof). Grafiet is licht maar helaas ook kwetsbaar. Daarom wordt tegenwoordig grafiet vaak gecombineerd met andere stoffen zoals titanium, kevlar of glasfiber. Veel van de gebruikte kunststoffen komen uit de ruimtevaart en zijn vrij kostbaar!

  Titanium is hier een goed voorbeeld van. Omdat titanium een van de sterkste materiaalsoorten ter wereld is, is er weinig titanium nodig om een sterk racket te fabriceren. Hierdoor is het mogelijk om een heel licht racket met goede trillingsdempende eigenschappen te maken.

  Glasfiber is sterk, flexibel en goedkoop. Rackets met glasfiber zijn daarom meer geschikt voor beginnende tennissers en hebben een lagere prijsklasse. Nadeel van glasfiber is dat het zwaar materiaal is met minder goede trillingsdempende eigenschappen.

  Wij zijn bij KCtennis.nl natuurlijk blij wanneer je een bestelling bij ons plaatst. Wij belonen je als klant daarvoor met matchpoints!
  Het enige wat je moet doen is een account aanmaken, waarmee je je registreert als klant. Daardoor kan ons systeem jouw gegevens bewaren en kunnen wij je matchpoints geven. Je kunt het aantal verzamelde matchpoints altijd inzien in jouw account.

  Wanneer krijg ik matchpoints?

  Bij elke aankoop in de webshop van KCtennis.nl ontvang je matchpoints. Per 10 euro die je besteedt ontvang je 1 matchpoint. Je start al met 3 bonus matchpoints als je een account aanmaakt. Deze kun je besteden bij een volgende bestelling.

  Wat zijn mijn matchpoints waard?

  Elk matchpoint is € 0,30 waard. Wanneer je bijvoorbeeld 10 matchpoints hebt verzameld is dit € 3,00 waard. De verzamelde matchpoints kan je bij een volgende bestelling op de winkelwagenpagina inwisselen voor een korting. Je kunt er echter ook voor kiezen om verder te sparen voor meer korting bij een volgende bestelling. Er geldt voor het inwisselen van matchpoints geen minimaal aankoopbedrag, dus je kunt optimaal profiteren van jouw matchpoints.

  Voorbeeld: Je hebt een tennisracket t.w.v. € 100,- in jouw winkelwagen. Je kiest er voor om 50 matchpoints in te wisselen en ontvangt € 15,- korting. Het tennisracket kost nu nog maar € 85,00. Over dit restbedrag ontvang je gewoon weer nieuwe matchpoints!

  Kan ik mijn matchpoints weggeven of inwisselen voor geld?

  Nee, het is niet mogelijk jouw matchpoints in te wisselen voor contant geld. Je kunt jouw verzamelde matchpoints alleen verzilveren door een bestelling te plaatsen bij KCtennis.nl. De matchpoints zijn gekoppeld aan jouw persoonlijke account. Je kan ze dus niet overdragen aan iemand anders.

  Hoe kan ik mijn matchpoints inwisselen?

  Jouw verdiende matchpoints kun je op de winkelwagenpagina inwisselen. Hiervoor kun je de volgende stappen nemen:

  1. Als je nog niet ingelogd bent dien je eerst in te loggen. Dit kan door rechtsboven op de inloggen knop te drukken. Of klik op onderstaande inloggen knop:

  Inloggen

  2. Zorg er voor dat alle artikelen die je wilt bestellen toegevoegd zijn aan je winkelwagen.

  3. Klik rechtsboven op de paarse winkelwagen en kies voor 'Winkelwagen'. Of klik op onderstaande knop:

  Ga naar de winkelwagen

  4. Op de winkelwagen pagina is een blauwe regel te vinden met de tekst 'Wissel mijn Matchpoints in voor een korting van € x,xx'. Hieronder een voorbeeld:

  5. Nadat je op de blauwe regel 'Wissel mijn Matchpoints in voor een korting van € x,xx' hebt geklikt verschijnt er onder de balk 'kortingscode' in het klein een code, bestaande uit letters en getallen (zie onderstaand voorbeeld) en klik hierop.

  6. Zodra de code zichtbaar is in de balk klik je op 'Toevoegen' (zie voorbeeld). De waarde van de matchpoints wordt nu in mindering gebracht op het totaalbedrag.

  Geldigheid

  De verzamelde matchpoints zijn geldig tot 1 jaar na ontvangst. Zorg er dus voor dat je tijdig gebruik maakt van de korting!  Vanzelfsprekend worden de verzamelde spaarpunten voor producten die je aan ons retourneert weer in mindering gebracht bij jouw account.

  Alle tennisrackets worden bij KCtennis.nl bespannen op de allerbeste en nieuwste bespan-apparatuur. Koop je een nieuw tennisracket dan kan krijg je 50% korting op de reguliere bespanprijs.

  Keuze snaar

  Het aanbod in verschillende snaren is groot, waardoor de keuze wat bij jouw speltype past misschien lastig is. Om je te helpen hebben we ons aanbod onderverdeeld in 4 hoofdgroepen: comfort, power, controle en allround. Binnen elke hoofdgroep geven we de best mogelijke opties aan met daarbij nog een extra kenmerk zodat je een goede keuze kan maken.

  1. Comfort

  Ik zoek een bespanning die armvriendelijk/comfortabel is.
  Deze snaren kenmerken zich doordat er veel gevoel (touch) in zit en armvriendelijk zijn. De 3 beste opties zijn:

  • Novomatch Multisense (max comfort)
  • Head Rip Control (comfort en spin)
  • Wilson Sensation  (allround)

  2. Power

  Ik heb moeite om snelheid te genereren. Ik zoek een bespanning die veel power geeft. De 3 beste opties zijn:

  • Novomatch Bounce (allround)
  • Polyfibre Black Venom (power en controle)
  • Weiss Cannon Explosiv! (power en comfort)

  3. Controle

  Ik zoek een bespanning die veel controle geeft. Dit type snaar is doorgaans wat stugger.
  Het is daarom verstandig dat als je niet goed weet hoe strak je de bespanning wilt hebben deze wat lager dan gemiddeld te laten bespannen. De 3 beste opties zijn:

  • Novomatch PX (Controle en duurzaam)
  • Big Banger Alupower (Controle en power)
  • Babolat RPM Blast (Controle en spin)

  4. Allround

  Ik zoek een bespanning die alle eigenschappen gedeeltelijk combineert (Comfort, power en controle). De 3 beste opties zijn:

  • Novomatch Duratech (Allround)
  • Novomatch Twisty (Allround en spin)
  • Prince Tournament Nylon (Allround en duurzaam)

  Keuze aanspankracht

  Daarnaast is vaak de vraag welke aanspankracht je het beste kan kiezen. In onze webshop kan je zowel getallen als woorden invullen bij aanspankracht. Als je weet hoe strak je jouw racket bespannen wilt hebben dan kun je dat aangeven met het aantal KG. Als je het niet precies weet vul je in: laag, gemiddeld of hoog. Wij  gebruiken dan een passende aanspankracht bij het door jouw gekozen racket.
  Hieronder de eigenschappen bij gekozen aanspankracht:

  1. Laag

  Bij een lage  aanspankracht heb je een groter trampoline effect. De bal kan dieper in de snaren gaan en wordt daarna als een soort katapult uit de snaren geschoten. Doordat de bal langer in het snarenbed is, en geleidelijk kan afremmen, ervaar je meer comfort en meer gevoel. Vervolgens wordt de bal dus uit het racket geschoten wat meer power oplevert. Spelers met veel balgevoel vinden dit doorgaans prettig

  2. Gemiddeld

  Bij een gemiddelde aanspankracht worden power, controle en comfort gelijk verdeeld.

  3. Hoog

  Een hoge aanspankracht zorgt voor meer controle maar minder power en comfort. Het racket gaat dan meer aanvoelen als een plank. Doordat er maar een kort balcontact is kan je de bal goed sturen (plaatsen). Spelers die moeite hebben met raakpunt en minder balgevoel hebben

  Product toegevoegd om te vergelijken