Hoe vervang ik een basisgrip?

 

Basisgrip vervangen

De basisgrips dienen ter vervanging van de originele grip van het racket en worden direct op het handvat van het racket aangebracht. De basisgrips zijn zelfklevend en dikker, Hierdoor geeft een basisgrip meer demping en over het algemeen een betere gevoel ten opzichte van een overgrip. Daarnaast kan een basisgrip meer vocht absorberen dan een overgrip.

Hoe vervang je de basisgrip van je racket?

Stap 1: verwijder de oude basisgrip van het racket.

Basisgrip verwijderen (Stap 1)

Stap 2: Zorg ervoor dat alle oude resten van het handvat verwijderd worden en dat het handvat van het racket goed schoon is (vrij is van lijmresten en resten van de oude grip). Indien de oude basisgrip vastzat met een nietje/spijkertje verwijder dan ook het nietje/spijkertje. Let Op: Laat de nietjes/spijkertjes waarmee de dop vastzit aan het racket met rust!Stap 3: verwijder eventuele transparante folie van de nieuwe grip. Daarnaast verwijder je ook het eerste gedeelte (+/- 20cm) van de dubbelzijdige plakband aan de achterzijde van de grip. Op deze manier kan de grip niet aan elkaar plakken en beschadigen.

Begin altijd aan de onderkant van het handvat en plak de basisgrip in de richting van het blad. Draai eerst de basisgrip rond de dop en ga daarna iets schuin naar boven. Je kan eventueel de basisgrip aan het begin weer vastzetten met een nietje. Rechtshandige spelers moeten de grip rechtsom om de grip draaien (bekeken wanneer het racket op zijn kop staat) en linkshandige spelers linksom.

Vastzetten van de basisgrip (Stap 3)

Stap 4: Houdt de basisgrip stevig vast bij het aanbrengen terwijl u het racket langzaam rond draait. Je moet zeker in het begin iets aan de basisgrip trekken zodat deze onder spanning blijft. Dit voorkomt het ontstaan van plooien. Draai de grip diagonaal om het racket en zorg voor voldoende overlap (+/- 3mm). Als je dit niet doet zal later de grip tijdens het spelen loslaten. Tip: Hoe harder je aan de basisgrip trekt hoe dunner het handvat uiteindelijk zal worden. Dit geldt natuurlijk ook andersom!

Bsisgrip om het racket draaien (stap 4)

Stap 5: Zodra je het einde van het handvat bereikt hebt, teken je met een pen of potlood een rechte streep op de nieuwe grip, haaks op het handvat. Daarna haal je de grip weer een stukje los en knip je hem af langs de rechte lijn. Op deze manier zal de nieuwe grip mooi aansluiten op het racket.

Grip afknippen (stap 5)

Stap 6: Als je de basisgrip netjes schuin hebt afgeknipt kan je vervolgens het uiteinde van de nieuwe basisgrip vast zetten met de meegeleverde tape of afsluitband.

De basisgrip vastzetten (stap 6)

Stap 7: Je bent klaar! De nieuwe basisgrip zit goed strak om je racket

Basisgrip is vervangen (stap 7)

Product toegevoegd om te vergelijken