Alle tennisrackets worden bij KCtennis.nl bespannen op de allerbeste en nieuwste bespan-apparatuur. Koop je een nieuw tennisracket dan kan krijg je 50% korting op de reguliere bespanprijs.

Keuze snaar

Het aanbod in verschillende snaren is groot, waardoor de keuze wat bij jouw speltype past misschien lastig is. Om je te helpen hebben we ons aanbod onderverdeeld in 4 hoofdgroepen: comfort, power, controle en allround. Binnen elke hoofdgroep geven we de best mogelijke opties aan met daarbij nog een extra kenmerk zodat je een goede keuze kan maken.

1. Comfort

Ik zoek een bespanning die armvriendelijk/comfortabel is.
Deze snaren kenmerken zich doordat er veel gevoel (touch) in zit en armvriendelijk zijn. De 3 beste opties zijn:

 • Novomatch Multisense (max comfort)
 • Head Rip Control (comfort en spin)
 • Wilson Sensation  (allround)

2. Power

Ik heb moeite om snelheid te genereren. Ik zoek een bespanning die veel power geeft. De 3 beste opties zijn:

 • Novomatch Bounce (allround)
 • Polyfibre Black Venom (power en controle)
 • Weiss Cannon Explosiv! (power en comfort)

3. Controle

Ik zoek een bespanning die veel controle geeft. Dit type snaar is doorgaans wat stugger.
Het is daarom verstandig dat als je niet goed weet hoe strak je de bespanning wilt hebben deze wat lager dan gemiddeld te laten bespannen. De 3 beste opties zijn:

 • Novomatch PX (Controle en duurzaam)
 • Big Banger Alupower (Controle en power)
 • Babolat RPM Blast (Controle en spin)

4. Allround

Ik zoek een bespanning die alle eigenschappen gedeeltelijk combineert (Comfort, power en controle). De 3 beste opties zijn:

 • Novomatch Duratech (Allround)
 • Novomatch Twisty (Allround en spin)
 • Prince Tournament Nylon (Allround en duurzaam)

Keuze aanspankracht

Daarnaast is vaak de vraag welke aanspankracht je het beste kan kiezen. In onze webshop kan je zowel getallen als woorden invullen bij aanspankracht. Als je weet hoe strak je jouw racket bespannen wilt hebben dan kun je dat aangeven met het aantal KG. Als je het niet precies weet vul je in: laag, gemiddeld of hoog. Wij  gebruiken dan een passende aanspankracht bij het door jouw gekozen racket.
Hieronder de eigenschappen bij gekozen aanspankracht:

1. Laag

Bij een lage  aanspankracht heb je een groter trampoline effect. De bal kan dieper in de snaren gaan en wordt daarna als een soort katapult uit de snaren geschoten. Doordat de bal langer in het snarenbed is, en geleidelijk kan afremmen, ervaar je meer comfort en meer gevoel. Vervolgens wordt de bal dus uit het racket geschoten wat meer power oplevert. Spelers met veel balgevoel vinden dit doorgaans prettig

2. Gemiddeld

Bij een gemiddelde aanspankracht worden power, controle en comfort gelijk verdeeld.

3. Hoog

Een hoge aanspankracht zorgt voor meer controle maar minder power en comfort. Het racket gaat dan meer aanvoelen als een plank. Doordat er maar een kort balcontact is kan je de bal goed sturen (plaatsen). Spelers die moeite hebben met raakpunt en minder balgevoel hebben

Product toegevoegd aan wensenlijst
Product toegevoegd om te vergelijken