Tennissnaren

Tennissnaren

KCtennis heeft een zeer ruim assortiment aan tennissnaren. Wij hebben zeer scherpe prijzen voor snaren van Babolat, Head, Prince en overige merken. Daarnaast hebben we zeer aantrekkelijke snarenpakketten om de tennissnaren van Novomatch, RAB, Polyfibre, Weiss Cannon en Sportastic te leren kennen.

Soorten tennissnaren (materialen)

Er zijn twee types tennissnaren, darmsnaren en synthetische tennissnaren. Onder synthetische snaren vallen nylon snaren, multifilament snaren, polyseter snaren en titanium snaren. De verschillende snaren zijn geschikt voor:

  • Darm = meest comfortabel/wedstrijdspeler
  • Nylon = alternatief voor clubspeler/recreant
  • Polyester = sterk/levensduur/wedstrijdspeler
  • Multifilament = comfortabel/alle spelers
  • Titanium = gebaseerd op nylon en multifilament snaren echter beter geschikt tegen UV-straling en slijtage.

De juiste tennissnaar kiezen

Tennissnaren zijn er in verschillende soorten diktes. Het is van belang om de juiste dikte te kiezen bij jouw speltype en tennisrackets. Er zijn dunne tennissnaren, medium snaren en dikke snaren.

Dunnere snaren: 1,25 tot 1,33mm. Geven de hoogste balversnelling met minder duurzaamheid van de speler die hard slaat. De beste keuze voor spelers die op zoek zijn naar veel balgevoel.

Medium snaren: 1,34 tot 1,40 mm. Voor het beste compromis tussen balversnelling, balgevoel en duurzaamheid.

Dikke snaren: meer dan 1,40 mm. Voor een extreme duurzaamheid. De prestatie is beperkt en deze snaren zijn daarom vooral geschikt voor spelers die veel snaren verbruiken.

Wil je meer weten over welke tennissnaar voor jou geschikt is, kijk dan bij hoe kies ik de juiste tennissnaar?

Tennissnaren kopen

Via www.kctennis.nl kan je eenvoudig tennissnaren kopen. Wanneer je voor meer dan 50 euro bestelt, krijg je van ons de verzendkosten cadeau. Heb je je tennissnaren voor 17.00 uur besteld? Dan is jouw ideale tennissnaar morgen al in huis!

Tennissnaren

KCTennis.nl 9.3 van 10 beoordeeld door 768 reviews op Trustpilot.com