Wilson Pro Staff Federer 97 Autograph

Wilson Pro Staff Federer 97 Autograph

Op voorraad
€ 179,90
Inclusief belasting Direct Leverbaar
Aantal Prijs U bespaart
2 € 173,90 Tot € 12,00

Wilson Pro Staff Federer 97 Autograph is een uniek racket uit de Pro Staff collectie van Wilson. Het bijzondere aan dit racket is de man die het heeft helpen ontwikkelen: Roger Federer, zelfs de handtekening van deze topspeler staat op het racket!
LET OP!  U kunt dit racket gratis door ons laten bespannen met een bespanning naar keuze.

 

Gripmaat
 • L2 (4 1/4)
3 Items

Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder. Heb je een vraag buiten onze openingstijden dan is het verstandiger om gebruik te maken van het contactformulier.

Wilson Pro Staff Federer 97 Autograph

Wilson Pro Staff Federer 97 Autograph is geen gebruikelijk racket. Om te beginnen heeft het de cruciale elementen van de jarenlange bekende Wilson pro-staff lijn (gemaakt van Graphite/Kevlar, headlight balans en PWR systeem aan de zijkant). Het racket geeft een klassiek speelgevoel en kenmerkt zich door de ongekende hoeveelheid controle. Maar misschien het meest indrukwekkende aan dit racket is deman die het heeft helpen te onwikkelen: Roger Federer.  het grote verschil met de vorige rackets waar roger Federer mee speelde is het grotere blad (97 Sqinch in plaats van 90 Sqinch) en een rondere, iets bredere, racketbuis. Hierdoor sluit dit nieuwe model veel beter aan op het moderene tennis wat heden ten dage wordt gespeeld. De Wilson Pro Staff Federer 97 Autograph 2017 is een zwaar racket dat uiters stabiel is en veel controle biedt. Het racket is niet vergevingsgezind en daarom alleen aan te raden voor de betere tennisser. LET OP! U kunt dit racket gratis door ons laten bespannen met een bespanning naar keuze.

Dit zijn de specificaties van Wilson Pro Staff Federer 97 Autograph:

Materiaal : Grafiet
Bladgrootte : 626 cm2 /97sq in
Snarenpatroon: 16x19
Gewicht (onbespannen): 340g (357g bespannen)
Balans (onbespannen): 305 mm (bespannen: 315mm)
Stijfheid : 68RA
Lengte : 68,5 cm
Swingweight: 335
Powerlevel :Laag
Type slag : Gemiddeld/Lang
Doelgroep: Senioren
Type speler: Wedstrijdspeler
Type racket: Controle

 

Meer van Wilson

Op zoek naar een bijbehorende tennistas? Wilson Burn Team 12 pack  past uitstekend bij dit tennisracket.

 
 

Wilson Pro Staff Federer 97 Autograph is het racket van werelds beste tennisser aller tijden:


BLX technologie:

BLX Basalt technology

BL=Basalt. Basalt is een natuurlijk vulkanisch gesteente. Het kan gebruikt worden als grondstof met een hoge resistentie tegen vibraties. Deze nieuwe fibers zijn in de lengte richting verweven met [K}arophite Black fibers waardoor een van de meest geavanceerde composities ontstaat.

Amplifel technologie:

Amplifeel Tech

De amplifeel technologie zorgt voor een beter gevoel doordat in de grip extra basalt strengen zijn toegevoegd. Door deze toevoeging krijg je een betere feedback en worden je slagen meer vloeiend en comfortabel.
 

 

Merk
Wilson
Bladgrootte
97
97in² - 99in²
Gewicht (zonder bespanning)
340g
Groter 325g
Balanspunt (zonder bespanning)
305mm
305mm - 315mm
Snarenpatroon
16*19
Swingweight
335
Doelgroep
Senior
Niveau Speler
Wedstrijdspeler
Bespannen vanuit fabriek
Nee
Geleverd met beschermhoes
Nee
Adviesprijs
€ 300,00
887768476465
3 Items
887768738877

Bij de meeste rackets heeft u de keuze uit vijf verschillende gripmaten. De juiste gripmaat is erg belangrijk bij de keuze van het juiste racket. Er zijn drie algemene algemene methodes om de geschikte gripmaat te bepalen:


1) Houd je racket vast in de normale "Eastern Forehand Grip" waarbij het blad volledige verticaal staat. Leg je duim boven op het handvat. Bij de juiste gripmaat moet je bij deze houding de wijsvinger van je andere hand in de ruimte kunnen plaatsen tussen je ringvinger en de palm van de hand waarmee je het racket vasthoudt. Indien er niet genoeg plaats is betekent dit dat de grip te klein is, indien er ruimte over is dan is de grip te groot.

Gripmaat1

2) Meet de afstand tussen de onderste verticale huidplooi in de palm van je hand en het topje van je middelvinger, gemeten tussen je ringvinger en je middelvinger. Deze maat reken je om in inches en je vindt de juiste gripmaat (of kijk in onderstaande tabel). Wanneer de afstand tussen twee gripmaten valt kan je het beste voor de kleinste gripmaat van de twee kiezen.

Gripmaat opmeten

Afstand inch Afstand cm. Gripmaat
3 7/8 9,84 L00 (3 7/8)
4 10,16 L0 (4)
4 1/8 10,47 L1 (4 1/8)
4 1/4 10,79 L2 (4 1/4)
4 3/8 11,11 L3 (4 3/8)
4 1/2 11,43 L4 (4 1/2)
4 5/8 11,75 L5 (4 5/8)

"L 00" en "L 0" zijn junior maten.


3) Klik op deze link en print de afbeelding uit op a4 formaat. Door je hand op de afbeelding te leggen kan je eenvoudig de juiste gripmaat aflezen.

Racket informatie

Bij alle rackets die op onze website, staan gegevens vermeld die de specifieke racketeigenschappen omschrijven. Hieronder wordt in het kort toegelicht wat al deze gegevens nu precies inhouden.

Bladgrootte

De bladgrootte van het racket bepaalt de hoeveelheid power, controle en spelcomfort van een racket. Oversize rackets (102 tot 135 sq.inch) hebben een groot blad en ook een grotere sweetspot voor meer power en speelcomfort. Sweetspot staat voor de ideale plaats om de bal op het racket te raken. Midsize en midplus rackets (85 tot 102 sq.inch) hebben een klein blad en daardoor meer controle. De keuze voor een bepaalde bladgrootte is daarom afhankelijk van de voorkeur van een speler. Vaak kiezen beginnende tennisser voor een groter blad en gevorderde tennissers voor een kleiner blad.

Gewicht

Lichtgewicht rackets liggen vaak het prettigst in de hand en zijn goed handelbaar. Nadeel van een licht racket is dat het minder balversnelling, balcontrole en comfort geeft. Om dit te compenseren hebben lichte rackets het balanspunt in de top. Hierdoor kan een speler vaak toch hard genoeg slaan. Wanneer bij een licht racket de bal buiten de sweetspot wordt geraakt, draait het racket sneller om de lengte-as (torsie). Om dit te voorkomen knijpen tennissers vaak meer in hun racket waardoor weer sneller armblessures ontstaan.

Een zwaarder racket heeft meer power in slag, genereert minder trillingen en heeft een grotere sweetspot. Zwaardere rackets hebben het balanspunt meestal in de steel waardoor deze rackets meer balcontrole hebben.

Vaak kiezen beginnende tennissers voor lichtgewicht en gevorderde spelers voor zwaardere rackets.

Op de meeste rackets staat het gewicht vermeld zonder bespanning, deze waarde vind je terug bij de productdetails. Een gemiddelde bespanning weegt 18 gram. Om het totaalgewicht te bepalen pak je het gewicht en tel je daarbij 18 gram op.

Balanspunt

Een “topweight” racket heeft meer balversnelling en wordt vaak gekozen door base-line spelers die meer gewicht achter de bal willen zetten. Een “handleweight” racket geeft vaak meer balcontrole en wordt vaak gekozen door "serve and volley" spelers die een snel en wendbaar racket willen. Voor allround spelers is een “even balanced” vaak het meest geschikt.

Snarenpatroon

Het snarenpatroon heeft invloed op de speleigenschappen van een tennisracket. Er zijn vele verschillende snarenpatronen, maar het te vereenvoudigen hebben wij ze opgedeeld in 3 verschillende groepen:

 • Fijnmazig (dicht): 18*21, 18*20, 18*19, 16*21
  Een fijnmazig snarenpatroon geeft meer controle, je kunt de bal dan beter plaatsen. Een ander bijkomend voordeel is dat de snaren minder snel stuk gaan.
 • Normaal: 16*20, 16*19, 16*18
  Bij een normaal snarenpatroon heb je een goede verhouding tussen controle, power, duurzaamheid en spinspelgeschiktheid.
 • Grofmazig (open): 14*16, 14*18, 16*15, 16*16
  Een grofmazig snarenpatroon geeft meer power. Doordat de snaren verder uit elkaar staan kunnen de snaren meer bewegen. Dit zorgt ervoor dat je meer met effect kunt spelen (topspin en slice). Nadeel is dat de snaren sneller stuk gaan door de bewegingsvrijheid.

Swingweight

Swingweight is een waarde die aangeeft hoe zwaar een racket echt voelt bij een slagbeweging. Een tennisracket met een lage swingweight kun je sneller een slag maken, maar de slag zal minder power bevatten. Een laag swingweight is geschikt voor mensen met een late voorbereiding. Een hoge swingweight maak een langzamere slag, maar met veel power. Een hoge swingweight is geschikt voor mensen met een tijdige voorbereiding en voldoende kracht in hun armen.

Niveau Speler

 • Beginner: deze rackets zijn geschikt voor mensen die pas zijn begonnen met tennissen.
 • Gemiddeld: deze rackets zijn het meest geschikt voor mensen die al wat langer speler, maar niet fanatiek.
 • Wedstrijdspeler: deze rackets zijn geschikt voor mensen die vaak en fanatiek tennissen.
 • Allround: deze rackets zijn niet specifiek in te delen in 1 van de bovenstaande categorieën. Deze zijn voor alle type spelers geschikt.

Bespannen vanuit fabriek

Meestal zijn goedkopere rackets en rackets voor beginners vanuit de fabriek voorbespannen. Deze rackets hebben een snaar met allround tenniseigenschappen en zijn bespannen met een gemiddeld gewicht. Nadeel is dat bij sommige rackets het aanbrengen van de bespanning vanuit de fabriek niet optimaal is gebeurd. Voor het beste resultaat kun je het beste een bespanning kiezen uit onze bespanservice.

Geleverd met beschermhoes

Tegenwoordig kiezen fabrikanten er vaak voor om rackets te leveren zonder beschermhoes, omdat veel spelers deze hoes niet gebruiken. Je kunt bij de productdetails zien of een racket met of zonder beschermhoes wordt geleverd. De rackets zonder beschermhoes zijn altijd goed verpakt voor verzending. Mocht je toch heel graag een beschermhoes bij een racket willen hebben kun je contact met ons opnemen.

Lengte

Tegenwoordig zijn rackets in verschillende lengtes verkrijgbaar: standaard (68,5 cm) en longbody (71 cm t/m 73 cm) rackets. Door rackets een aantal cm langer te maken krijg je 20% meer power en 13% meer bereik. Nadeel is echter wel dat de balcontrole vermindert en de wendbaarheid van het racket, bijvoorbeeld bij het netspel, minder is.

Powerlevel

Waar ben je naar op zoek: meer balversnelling of meer balcontrole. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw racket is dit een belangrijke vraag. Zo wordt er bij alle rackets in deze folder het powerlevel aangegeven met laag, gemiddeld of hoog. Hierbij geldt hoe hoger het powerlevel, des te hoger de balversnelling. Hoe lager het powerlevel des te meer balcontrole.

Type slag

 • Langzame (korte) slag:
  Dit is een type slag waarbij je maar een korte achterzwaai maakt met een lage armsnelheid, matige centrering en een korte uitzwaai. Vaak wordt gekozen voor een racket met veel power en comfort.
 • Gemiddelde (middellange) slag:
  Dit is een type slag waarbij je maar een middellange achterzwaai maakt met een gemiddelde armsnelheid en een middellange uitzwaai. Vaak wordt gekozen voor een racket met power en controle.
 • Snelle (lange) slag:
  Dit is een type slag waarbij je een lange achterzwaai maakt met een hoge armsnelheid, een precieze centrering en een lange uitzwaai. Vaak wordt gekozen voor een racket met veel controle en precisie.

Materiaal

De manier waarop en mate waarin bepaalde materialen in tennisrackets zijn verwerkt, bepalen het gewicht, het powerlevel en de trillingsdemping. Tennisrackets zijn normaal gesproken gemaakt van grafiet (koolstof). Grafiet is licht maar helaas ook kwetsbaar. Daarom wordt tegenwoordig grafiet vaak gecombineerd met andere stoffen zoals titanium, kevlar of glasfiber. Veel van de gebruikte kunststoffen komen uit de ruimtevaart en zijn vrij kostbaar!

Titanium is hier een goed voorbeeld van. Omdat titanium een van de sterkste materiaalsoorten ter wereld is, is er weinig titanium nodig om een sterk racket te fabriceren. Hierdoor is het mogelijk om een heel licht racket met goede trillingsdempende eigenschappen te maken.

Glasfiber is sterk, flexibel en goedkoop. Rackets met glasfiber zijn daarom meer geschikt voor beginnende tennissers en hebben een lagere prijsklasse. Nadeel van glasfiber is dat het zwaar materiaal is met minder goede trillingsdempende eigenschappen.

Alle tennisrackets worden bij KCtennis.nl bespannen op de allerbeste en nieuwste bespan-apparatuur. Koop je een nieuw tennisracket dan kan krijg je 50% korting op de reguliere bespanprijs.

Keuze snaar

Het aanbod in verschillende snaren is groot, waardoor de keuze wat bij jouw speltype past misschien lastig is. Om je te helpen hebben we ons aanbod onderverdeeld in 4 hoofdgroepen: comfort, power, controle en allround. Binnen elke hoofdgroep geven we de best mogelijke opties aan met daarbij nog een extra kenmerk zodat je een goede keuze kan maken.

1. Comfort

Ik zoek een bespanning die armvriendelijk/comfortabel is.
Deze snaren kenmerken zich doordat er veel gevoel (touch) in zit en armvriendelijk zijn. De 3 beste opties zijn:

 • Novomatch Multisense (max comfort)
 • Head Rip Control (comfort en spin)
 • Wilson Sensation  (allround)

2. Power

Ik heb moeite om snelheid te genereren. Ik zoek een bespanning die veel power geeft. De 3 beste opties zijn:

 • Novomatch Bounce (allround)
 • Polyfibre Black Venom (power en controle)
 • Weiss Cannon Explosiv! (power en comfort)

3. Controle

Ik zoek een bespanning die veel controle geeft. Dit type snaar is doorgaans wat stugger.
Het is daarom verstandig dat als je niet goed weet hoe strak je de bespanning wilt hebben deze wat lager dan gemiddeld te laten bespannen. De 3 beste opties zijn:

 • Novomatch PX (Controle en duurzaam)
 • Big Banger Alupower (Controle en power)
 • Babolat RPM Blast (Controle en spin)

4. Allround

Ik zoek een bespanning die alle eigenschappen gedeeltelijk combineert (Comfort, power en controle). De 3 beste opties zijn:

 • Novomatch Duratech (Allround)
 • Novomatch Twisty (Allround en spin)
 • Prince Tournament Nylon (Allround en duurzaam)

Keuze aanspankracht

Daarnaast is vaak de vraag welke aanspankracht je het beste kan kiezen. In onze webshop kan je zowel getallen als woorden invullen bij aanspankracht. Als je weet hoe strak je jouw racket bespannen wilt hebben dan kun je dat aangeven met het aantal KG. Als je het niet precies weet vul je in: laag, gemiddeld of hoog. Wij  gebruiken dan een passende aanspankracht bij het door jouw gekozen racket.
Hieronder de eigenschappen bij gekozen aanspankracht:

1. Laag

Bij een lage  aanspankracht heb je een groter trampoline effect. De bal kan dieper in de snaren gaan en wordt daarna als een soort katapult uit de snaren geschoten. Doordat de bal langer in het snarenbed is, en geleidelijk kan afremmen, ervaar je meer comfort en meer gevoel. Vervolgens wordt de bal dus uit het racket geschoten wat meer power oplevert. Spelers met veel balgevoel vinden dit doorgaans prettig

2. Gemiddeld

Bij een gemiddelde aanspankracht worden power, controle en comfort gelijk verdeeld.

3. Hoog

Een hoge aanspankracht zorgt voor meer controle maar minder power en comfort. Het racket gaat dan meer aanvoelen als een plank. Doordat er maar een kort balcontact is kan je de bal goed sturen (plaatsen). Spelers die moeite hebben met raakpunt en minder balgevoel hebben

Wij zijn bij KCtennis.nl natuurlijk blij wanneer je een bestelling bij ons plaatst. Wij belonen je als klant daarvoor met matchpoints!
Het enige wat je moet doen is een account aanmaken, waarmee je je registreert als klant. Daardoor kan ons systeem jouw gegevens bewaren en kunnen wij je matchpoints geven. Je kunt het aantal verzamelde matchpoints altijd inzien in jouw account.

Wanneer krijg ik matchpoints?

Bij elke aankoop bij KCtennis.nl ontvang je matchpoints. Per 10 euro die je besteedt ontvang je 1 matchpoint. Je start al met 3 bonus matchpoints als je een account aanmaakt. Deze kun je besteden bij een volgende bestelling.

Wat zijn mijn matchpoints waard?

Elk matchpoint is € 0,30 waard. Wanneer je bijvoorbeeld 10 matchpoints hebt verzameld is dit € 3,00 waard. De verzamelde matchpoints kan je bij een volgende bestelling op de winkelwagenpagina inwisselen voor een korting. Je kunt er echter ook voor kiezen om verder te sparen voor meer korting bij een volgende bestelling. Er geldt voor het inwisselen van matchpoints geen minimaal aankoopbedrag, dus je kunt optimaal profiteren van jouw matchpoints.

Voorbeeld: Je hebt een tennisracket t.w.v. € 100,- in jouw winkelwagen. Je kiest er voor om 50 matchpoints in te wisselen en ontvangt € 15,- korting. Het tennisracket kost nu nog maar € 85,00. Over dit restbedrag ontvang je gewoon weer nieuwe matchpoints!

Kan ik mijn matchpoints weggeven of inwisselen voor geld?

Nee, het is niet mogelijk jouw matchpoints in te wisselen voor contant geld. Je kunt jouw verzamelde matchpoints alleen verzilveren door een bestelling te plaatsen bij KCtennis.nl. De matchpoints zijn gekoppeld aan jouw persoonlijke account. Je kan ze dus niet overdragen aan iemand anders.

Geldigheid

De verzamelde matchpoints zijn geldig tot 1 jaar na ontvangst. Zorg er dus voor dat je tijdig gebruik maakt van de korting!  Vanzelfsprekend worden de verzamelde spaarpunten voor producten die je aan ons retourneert weer in mindering gebracht bij jouw account.

Artikel niet naar wens?

Wilt u een artikel ruilen/retourneren? Dat Kan! Een te ruilen artikel kunt u aan ons retourneren. Bij vragen of opmerkingen verzoeken wij u vriendelijk om voor het retour sturen even contact met ons op te nemen. (Tel: 0412-760092 of mailen naar info@kctennis.nl)Probeer het artikel onbeschadigd en in oorspronkelijke staat aan ons te retourneren. Het is noodzakelijk om de retourzending te voorzien is van uw en onze adresgegevens. Tennisrackets dienen nieuw en ongebruikt geretourneerd te worden. (U kunt nieuwe rackets dus niet uitproberen en indien ze niet bevallen retourneren!)

U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product.

Het product kan alleen ongebruikt (en indien mogelijk in originele verpakking) geretourneerd worden. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening.

ONGEFRANKEERDE ZENDINGEN WORDEN TEN ALLE TIJDEN DOOR ONS GEWEIGERD!

Het volledige bedrag wordt aan u terug gestort; ook de eventueel berekende verzendkosten bij de heen-zending. Het retourformulier kunt u hier downloaden.

U kan het artikel retour sturen naar:

KCtennis Retouren
Kruisstraat 28
5341HD Oss

Verkeerd artikel ontvangen?

Controleer altijd of het artikel dat u ontvangt hetzelfde is dat u besteld heeft. Mocht u per ongeluk een verkeerd artikel hebben ontvangen, dan kunt u het retour sturen (maximale termijn is twee maanden). De kosten van het retour sturen zullen door ons worden gecompenseerd! Neem contact met ons op voor een retourlabel (0412-760092 of info@kctennis.nl).

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan wensenlijst
Product toegevoegd om te vergelijken